Aktuality

Napsali o nás

Otrokovické noviny 02/2021 – Na Městské poliklinice se budují nová sociální zařízení

Již za necelé dva měsíce bude mít Městská poliklinika Otrokovice nová sociální zařízení pro návštěvníky i personál v hlavní budově. Investice si vyžádá téměř 6 milionů korun.

Rekonstrukční práce probíhají v 1.–5. patře hlavní budovy A.  Projekt počítá nejenom s novými toaletami pro návštěvníky, ale také  s vybudováním nového sociálního zázemí pro lékaře a další zaměstnance polikliniky. „Celá investice je plně hrazena z vlastních zdrojů polikliniky,“ upřesnil místostarosta města Ondřej Wilczynski, který má v kompetenci městské organizace.

Veškeré stavební práce se dějí za plného provozu polikliniky. „Snažíme se, aby měly co nejmenší vliv nejenom na práci lékařů, ale také na samotné pacienty,“ sdělil jednatel polikliniky Pavel Javora s tím, že rekonstrukce by měla skončit během dubna.

Ještě letos se také návštěvníci tohoto zdravotnického zařízení dočkají většího počtu parkovacích míst, která vzniknou v okolí budovy.  Celkem by se mělo jednat o šedesát nových stání financovaných z městského rozpočtu. Dále se připravují modernizace společných prostor a zázemí dětského pavilonu. „Provedli jsme také rozšíření wifi sítě, která nyní pokrývá většinu společných prostor hlavní budovy. Internetové připojení je samozřejmě pro návštěvníky polikliniky zdarma,“ doplnil Pavel Javora.

Městskou polikliniku Otrokovice vlastní město. Cílem vedení je proměnit ji v moderní ambulantní zdravotnické zařízení, které bude nabízet širokou škálu lékařských i doplňkových služeb. Již nyní mohou klienti nově využívat služeb Centra pro snižování nadváhy či rehabilitačního lékaře a nastoupit má nový ortoped.  Na poliklinice je také zřízeno odběrové místo, kde se mohou lidé nechat zdarma otestovat na nemoc Covid-19 pomocí antigenních i PCR testů.  „Jakmile to bude možné, jsou naši praktičtí lékaři připraveni také začít s očkováním proti této nemoci,“ uzavřel jednatel polikliniky.

Šárka Šarmanová, Otrokovické noviny